Coaching

 

 

 

 

"Dans alsof niemand kijkt

Zing alsof niemand luistert

Heb lief alsof je nooit bent gekwetst

Werk alsof je het geld niet nodig hebt

Leef alsof de hemel op aarde is"

 

Rumi


 

Heb je het gevoel dat leven of werken niet geheel naar wens verloopt of dat je tegen bepaalde dingen blijft aanlopen? Wil je jezelf verbeteren in bepaalde activiteiten. Wil je meer groei ervaren? Wellicht kan coaching je hierbij ondersteunen.

Coaching kan je helpen antwoorden te vinden op vragen, het bereiken van persoonlijke doelen en ondersteunen bij het maken van (andere) keuzes. 

 

Bij welke onderwerpen en vraagstukken kan ik je o.a. als coach helpen:

       -   Balans werk privé  

 -    Het hebben van fijn werk

 -    Assertiviteit

 -    Omgaan met conflicten

 -    Vitaliteit en weerbaarheid

 -    Omgaan met spanning en stress

 -    Omgaan met veranderingen

 -    Loopbaan gerelateerde vraagstukken

 -    Help mijn pensioen komt eraan, en nu?

 

Mijn werkwijze als coach

 

We starten met het in kaart brengen van de huidige situatie en stellen één of meerdere doelen waar we mee aan de slag gaan. Coachen doe ik face to face (op locatie), telefonisch, per email of wandelend. We kiezen een werkvorm die het beste bij je past en kan leiden tot het beste resultaat.

 

 

"GROW"

 

Tijdens de coaching maak ik gebruik van het Grow-model. Daarbij gaan we uit van de gewenste situatie (GOAL), bespreken we de huidige situatie, wat is er aan de hand, heb je zoiets eerder meegemaakt, wanneer gaat het wel goed, wat heb je zelf al ondernomen en met welk resultaat (REALITY). We staan samen stil bij de mogelijkheden, wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden, hoe ga je het oplossen (OPTIONS). Maar ook bekijken we wat je ten opzichte van de huidige situatie anders wilt gaan doen, hoe dit gedaan wordt, welke belemmeringen er nog zijn en wat je nodig hebt om het doel te bereiken (WILL).

 

Waarderend coachen 

 

Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden. Vaak onderschatten mensen enorm hun sterke en positieve kanten, hun talenten en vinden ze de kracht waarover ze beschikken vanzelfsprekend. Wij gaan er samen achter komen welke gebeurtenissen in jouw leven je trots maken, waar en hoe je door jouw kwaliteiten in te zetten iets tot een succes hebt gebracht. Dit leidt tot bewustzijn. Vanuit daar bekijken we wat jou eventueel  tegen houdt om die kwaliteiten in te zetten. En daar gaan we mee aan de slag. Dit alles op een waarderende wijze!

 

Als coach ben ik mensgericht, zonder daarbij het taakgerichte uit het oog te verliezen. Vanuit mijn behoefte de ander te helpen ondersteun ik graag bij het realiseren van doelen.

Dit kan zijn het behalen van betere resultaten of het realiseren van een wens.

Wat ik belangrijk vind tijdens coaching is dat er geleerd kan worden in een veilige omgeving. Deze omgeving creëren we samen, waarbij transparantie, eerlijkheid en vertrouwen wat mij betreft van essentieel belang zijn.

 

Als coach bied ik ruimte om in beweging te komen, om te oefenen en te leren. Daarbij stem ik af op de leerbehoefte en de leerstijl van de ander.

Spiegelen en confronteren kan onderdeel zijn tijdens het coachen. Dit gebeurt op een respectvolle manier.

 

Motivatie en een actieve inzet zie ik als grootste succesfactoren voor het realiseren van doelen. Jij bent en blijft verantwoordelijk voor jouw eigen proces maar wordt hierin ondersteund door mij.

  

Iedereen is wat mij betreft gelijk, niemand is beter of slechter dan de ander. Respect voor elkaar en gelijkwaardigheid is wat mij betreft een vanzelfsprekendheid tijdens onze gesprekken. Enkel onze rol verschilt.  Van mij als coach kun je verwachten dat ik geïnteresseerd ben, dat ik kan luisteren met mijn gevoel dicht bij jou en dat ik oprechte aandacht voor je heb. Lastige zaken ga ik niet uit de weg en ik zal je uitnodigen om dit zelf ook niet te doen. Hierin schuilt voor mij nl. de mogelijkheid om te ervaren, bewust te zijn, te ontwikkelen en situaties te verbeteren. 

Van klanten krijg ik terug dat ik op een natuurlijke manier en uitnodigend coach, op gelijkwaardig niveau en dat ik toegankelijk ben. Verder hoor ik dat ik goed kan levelen met de ander, goed tot de kern kan komen en een persoon of een team tot nadenken kan brengen.

We werken altijd ergens naar toe maar om het gewenste resultaat te kunnen bereiken zal ik je ook vragen mij zo nu en dan mee te nemen in eerdere ervaringen.

Tijdens een coach traject sta ik open voor verbeteringen. Liever hoor ik op tijd dat iets niet naar tevredenheid is gegaan dan achteraf, zodat het niet meer kan worden hersteld. Evaluatie is een belangrijk onderdeel in mijn coaching, zowel tussentijds als aan het eind van het traject.

 

Kennismakingsgesprek

 

Aan een coachingstraject gaat altijd een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek vooraf. Tijdens dit gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen en er achter te komen of coaching iets voor je is en of mijn werkwijze bij je past.