Loopbaanbegeleiding bedrijven

 

Is er in uw organisatie sprake van een reorganisatie en betekent dit dat u afscheid moet nemen van één of meerdere medewerkers? Wilt u uw medewerker een outplacement traject bieden? Is er sprake van ziekte en is een re-integratie traject gewenst? Of loopt uw medewerker tijdens het werk tegen bepaalde zaken aan en wilt u dat hij of zij daarin begeleid wordt? In deze situaties kan LeefWerk Coaching iets voor u betekenen.

 

Transitie

 

Verandering zoals verlies van baan kan verdriet en emotie met zich meebrengen. Zolang dit geen aandacht krijgt zal een medewerker moeilijk open staan voor een nieuwe baan. Tijdens de gesprekken wordt stilgestaan bij de gevolgen van verandering en geleerd hoe hier mee om te gaan. 

 

Heroriëntatie

 

Soms is verlies van werk het moment om te onderzoeken of iemand nog passend werk doet. Of is dit het moment om een eigen bedrijf te starten.

Tijdens de heroriëntatie gesprekken wordt in kaart gebracht wat de kwaliteiten/talenten en drijfveren zijn en wat het sollicitatieprofiel is.

 

Sollicitatie

 

Tijdens de gesprekken wordt uw medewerker volledig voorbereid op oriënteren, netwerken en solliciteren. Er wordt aandacht besteed aan het opstellen van een goed CV en brief, vacature analyse, voorbereiden op gesprekken, het voeren van oriënterende- en netwerkgesprekken, houding en kleding etc.

 

Trainingen

 

Behalve individuele coach gesprekken verzorgt LeefWerk Coaching ook groepstrainingen m.b.t. bovenstaande onderwerpen.

 

Job hunt

 

Indien gewenst ga ik met en/of voor uw medewerker op zoek naar passende vacatures. Hierbij gaat het niet alleen om de zichtbare vacatures die op sites te vinden zijn maar voornamelijk om de onzichtbare vacatures vanuit mijn uitgebreide netwerk.

 

Instrumenten en tests

 

Tijdens de trajecten maak ik gebruik van verschillende loopbaaninstrumenten en tests die (online) kunnen worden ingezet tijdens de loopbaanbegeleiding. Denk hierbij aan een interesse- en competentietest, beroepen oriëntatietest, een happy werkscan, loopbaanwaarden, vitaliteit check etc. Hierbij maakt LeefWerk Coaching gebruik van softwarebedrijf LDC.

 

Coaching en supervisie

 

Behalve loopbaanadvies biedt LeefWerk Coaching ook coaching en supervisie voor uw medewerkers. Meer informatie hierover vindt u in het menu.