Loopbaanbegeleiding particulieren

Heb je het gevoel dat je niet (meer) op de juiste plek op het werk zit, dreig je vast te lopen in het werk of ben je al vastgelopen, ligt een burn-out op de loer? Ben je op zoek naar een andere baan maar weet je niet precies hoe die baan er uit moet zien en vraag je je af hoe je het aan moet pakken? Wil je jouw kwaliteiten in kaart brengen, heb je hulp nodig bij het opstellen van een goed Curriculum Vitae of bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief, het voorbereiden op en het voeren van een sollicitatiegesprek?

 

 

Bij welke onderwerpen en vraagstukken kan ik je als loopbaanbegeleider helpen:

 

 

Ik help je met het in kaart brengen van jouw vertrekpunt. Wie ben je als persoon, wat breng je aan kwaliteiten mee en wat zijn jouw wensen op werkgebied. Vervolgens krijg je handvatten aangereikt om je wens beroep(en) te onderzoeken en leer ik je hoe je vanuit dat vertrekpunt aan kan sluiten bij de wensen van een potentiële werkgever. Tijdens de begeleiding kunnen we ook praktisch aan de slag door bijvoorbeeld oriënterende-, netwerk- of sollicitatiegesprekken te oefenen.

 

    Transitie

    Verlies van baan kan verdriet en emotie met zich meebrengen. Zolang dit geen aandacht krijgt zal je moeilijk open kunnen staan voor een nieuwe baan. Tijdens de  gesprekken staan we stil bij de gevolgen van verandering en leer je hoe hiermee om te gaan. Dit onderdeel vindt vaak individueel plaats.

 

    Heroriëntatie

    Soms is verlies van werk het moment om te onderzoeken of het werk dat je doet  nog bij je past. Levert het je voldoende energie op? Heb je het idee dat je jouw  kwaliteiten en talenten goed kunt gebruiken? Of is dit het moment om een eigen  bedrijf te starten? Tijdens de gesprekken over heroriëntatie  gaan we op zoek naar  wie je bent, over welke persoonseigenschappen je beschikt, wat je aan kwaliteiten, vaardigheden en talenten meebrengt en wat jouw wensen zijn m.b.t ander werk.

 

    Solliciteren en netwerken

    Tijdens de gesprekken wordt je volledig voorbereid op oriënteren, netwerken en  solliciteren. Er wordt aandacht besteed aan het opstellen van een goed CV en  sollicitatie brief en ik leer je hoe je een vacature analyseert. Er wordt uitgebreid  stilgestaan bij het voorbereiden op gesprekken, het voeren van oriënterende- en  netwerkgesprekken, houding, kleding etc. 

 

Trainingen

 

Behalve individuele coach gesprekken verzorgt LeefWerk Coaching ook  groepstrainingen m.b.t. bovenstaande onderwerpen.

 

TSI Gedragsanalyse

 

 Door de TSI gedragsanalyse in te zetten kan gedragsstijl, de manier van doen   worden gemeten. Dit instrument kan je helpen om te onderzoeken of bepaald

 werk, een baan, passend voor je is. Vier factoren worden gemeten:

 

     • Hoe reageer je op problemen en uitdagingen

     • Hoe overtuig je anderen van zijn/haar mening of zienswijze

     • Hoe reageer je op het tempo van de omgeving en op veranderingen in die       omgeving

     • Hoe reageer je op regels en procedures die opgesteld zijn door anderen.

 

Je vult een vragenlijst in en ontvangt een uitgebreid verslag (rapport) dat we samen uitvoerig bespreken.  

 

 Testen

 

 Verschillende loopbaaninstrumenten en tests (online) kunnen worden ingezet   tijdens de loopbaanbegeleiding. Denk hierbij aan een interesse- en   competentietest, beroepen oriëntatietest, een happy werkscan, loopbaanwaarden,   vitaliteit check etc. Hierbij maakt LeefWerk Coaching gebruik van softwarebedrijf   LDC.

 

 Kennismakingsgesprek

 

 Aan een loopbaan begeleidingstraject gaat altijd een vrijblijvend (gratis)   kennismakingsgesprek vooraf. Tijdens dit gesprek is er gelegenheid om vragen te   stellen en erachter te komen of loopbaanbegeleiding iets voor je is en of mijn   werkwijze bij je past.