Over Ingrid Niemeijer


 

Met veel plezier ben ik woonachtig in de prachtige gemeente Aa en Hunze in Drenthe, samen met mijn partner en twee dochters. In mijn vrije tijd wandel ik graag in nabije natuurgebieden en geniet ik van de schoonheid en al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Ik voel me door de natuur gevoed, vind er rust en stilte. De perfecte omstandigheden voor mij om mijn antwoorden te vinden en te kunnen groeien. Tijdens mijn wandelingen fotografeer ik graag. Bewegen is belangrijk in mijn leven, letterlijk fysiek door te wandelen maar vooral ook beweging in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling (en dat van de ander). Al jaren ben ik geboeid door wat de mens beweegt tot handelen maar ook door wat de mens belemmert in zijn of haar handelen. Ik leer graag en obstakels zie ik als kansen om van te leren en te groeien.

 

Als professioneel begeleider wil ik iets betekenen voor de ander. Ik wil de ander begeleiden bij het verkrijgen van inzicht in eigen handelen. Ik wil mensen begeleiden op hun weg naar passie en zingeving en ze helpen groeien.

 

Ik ben opgeleid als Begeleidingskundige aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Daarnaast beschik ik over een HBO diploma Personeel en Arbeid, Coaching en Counseling en heb ik een opleiding voor Life Coaching gedaan.

 

Werkervaring

 

Gedurende de afgelopen 25 jaren heb ik veel ervaring opgedaan als loopbaan begeleider, coach en trainer. Voor veel verschillende grote en kleinere bedrijven in allerlei sectoren (zakelijke dienstverlening en non-profit) heb ik outplacement- en re-integratie trajecten gedaan. Zowel het projectleiderschap als de uitvoering van de trajecten behoorde tot mijn taken. Ik heb transitie- heroriëntatie- en sollicitatietrainingen verzorgd en groepsbijeenkomsten op het gebied van mobiliteit geleid.

 

Sinds 2019 ben ik naast mijn coach werkzaamheden ook actief als supervisor. Met veel plezier verzorg ik supervisie voor studenten van de HBO opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen en geef ik supervisie aan jeugd zorg medewerkers.

 

In 2016 ging mijn grote wens in vervulling, het starten van mijn eigen praktijk.

Inmiddels werk ik met veel plezier vanuit mijn praktijkruimte in Assen.